Windows

1. Öppna Startmenyn och välj Inställningar

2. Välj Enheter

3. Välj Skrivare och skannrar i menyn på vänster sida.

4. Klicka på Lägg till en skrivare eller skanner.

5. Skrolla längst ner i listan bland skrivare och skannrar som dyker upp och välj "Skrivaren jag vill använda finns inte med i listan"

6. Kryssa i Välj en delad skrivare efter namn och skriv följande i textrutan: \\gipppc4001p.knet.ad.svenskakyrkan.se\07-MAL-Flyttbar

Klicka sedan på Nästa.

7. När skrivaren har hittats så klickar du på Nästa och sen Slutför.

Mac

1. Gå till systeminställningar > Skrivare och skannrar > + (plus tecken)
2. Högerklicka i ett tomt fält för att få upp möjligheten att Anpassa verktygsfältet.

3. Dra symbolen Avancerat ut till verktygsfältet och klicka på Klar.

4. Klicka på kugghjulet (Avancerat). Välj Typ: Windows Printer via Spoolss.
5. Ange URL: smb://gipppc4001p.knet.ad.svenskakyrkan.se/07-MAL-Flyttbar
6. Ange Namn: 07-MAL-Flyttbar
7. För enklare utskrifter väljer man Allmän Post-Script-skrivare. För mer avancerade möjligheter kan man ange "Välj programvara" och ange skrivardrivrutinen Canon iR-ADV C5750/5760 PPD som finns förinstallerad.
8. Slutligen väljer man Lägg till.