TeamViewer är programmet som IT använder för att kunna fjärrstyra din dator för att kunna ge support på distans.

Första gången man ska använda programmet så behöver man ge programmet behörighet i systeminställningar.

1. Öppna TeamViewer QuickSupport via Launchpad

2. Godkänn villkoren.

3. När du får upp rutan "Granska systemåtkomst" så klickar du på "Close".

4. Öppna Systeminställningar i Dock (eller Launchpad)

5. Välj "Säkerhet och Integritet" och välj fliken "Integritet" högst upp.

6. Klicka på hänglåset längst ner i vänster hörn och ange datorn lösenord.

7. Skrolla i listan på vänster sida tills du hittar "Hjälpmedel". Kryssa i rutan framför TeamViewer.

8. Skrolla i listan på vänster sida tills du hittar "Skärminspelning". Kryssa i rutan framför TeamViewer.

När du blir ombedd att avsluta och starta om TeamViewer så gör du det.

9. Ett TeamViewer-fönster öppnas nu med ett ID och lösenord.

Dessa uppgifter behöver du ange till personen som ska ansluta till datorn.

Det går inte att fjärransluta till datorn om TeamViewer inte är igång, så låt programmet vara igång under den tiden du väntar/får hjälp.