Välkommen till din dator! Här under följer kort information för att du ska komma igång.

Program och behörigheter

Alla program som finns på din dator hittar du på Starmenyn.

För just ditt arbete kan du ha fått tilldelat vissa program, och de når du via programmet Citrix Workspace som finns på datorn startmeny. Om det inte finns några program under fliken Appar i Citrix så har du inga program tilldelade.

Vissa program och tjänster är webbaserade och körs via din webbläsare. Länkar till systemen hittar du under våra verktyg.

Behöver du fler program?

Internet

Starta programmet Google Chrome via Startmenyn.

E-post, Kalender och Kontakter

Starta Microsoft Outlook via Starymenyn. Följ instruktionerna som kommer upp för att komma igång med mailen.

Lagringsplats av dokument och filer

För att inte förlora viktiga dokument och filer så rekommenderar vi dig att spara på följande platser:

Arbetsrelaterat material som endast rör dig och dina arbetsuppgifter ska sparas i OneDrive. Detta är din personliga lagringsyta och endast du har tillgång till innehållet.

Gemensamt material sparas i ditt arbetslags yta i Microsoft Teams. Detta är din enhets gemensamma arbetsyta och dina medarbetare kommer åt dessa filer.

Tänk på att IT varken ansvarar för eller kan återställa filer som du sparar lokalt på datorn.

Om du ännu inte har påbörjat arbetet med att flytta över dina filer till OneDrive och Teams så finns dina filer fortfarande tillgängliga i din Hemkatalog (H:) och Gemensam (G:) under en övergångsperiod. Dessa mapparna hittar du i Utforskaren.

Utskrift

Pastoratet har en central skrivarlösning, vilket innebär att dina utskrifter kan hämtas ut på alla våra skrivare. Du skriver ut till skrivaren 07-MAL-Flyttbar, därefter går du till närmaste skrivare och loggar in med ditt passerkort.